50 % din totalul calculatoarelor

In luna Ianuarie, 50 % din totalul calculatoarelor din intreaga lume au fost infectate cu diverse tipuri de amenintari informatice

- Conform datelor colectate de catre antivirusul online gratuit Panda ActiveScan, 50% din calculatoarele scanate au fost infectate cu malware, in cea mai mare parte troieni.

- Cu un procent de 30%, Romania ocupa locul 59 in topul mondial al tarilor cu cele mai infectate calculatoare.


Bucuresti, 3 Februarie 2011

Potrivit datelor colectate de catre Panda ActiveScan, scanerul online gratuit oferit de Panda Security - The Cloud Security Company, 50% din toate calculatoarele de pe glob, scanate in luna ianuarie au fost infectate cu malware. In ceea ce priveste amenintarile malware cele mai daunatoare, troienii au cauzat cele mai multe incidente (59% din toate cazurile), urmati de virusii traditionali (12%) si viermi (9%).

Clasamentul celor mai frecvente amenintari malware este dominat de troienii generici, urmati de downloader-e, exploit-uri si adware. Trebuie mentionata prezența troianului Lineage, un troian mai vechi care continua sa se raspandeasca si sa infecteze sistemele.

Thailanda, China, Taiwan, Rusia si Turcia ocupa pozitii de top in clasamentul tarilor cu cel mai mare numar de infectii (peste 50% din calculatoarele scanate infectate cu malware). Alte “paradisuri malware” traditionale, cum ar fi Brazilia sau Polonia, sunt in scadere aceasta luna.

Romania, Austria, Finlanda, Germania sau Suedia au avut printre cele mai putin infectate calculatoare in ianuarie, cu procente de pana in 30%. Spre comparatie, 51% din calculatoarele bulgarilor si turcilor si peste 45% dintre computerele polonezilor au fost afectate de amenintarile informatice ale inceputului de an.

Potrivit Luis Corrons, Director Tehnic al Panda Security, ”nu vedem multe schimbari semnificative de la o luna la alta, in ceea ce priveste numarul de infectii la nivel mondial. Acest lucru reflecta doar realitatea situatiei actuale: in fiecare zi primim in jur de 61.000 noi mostre malware in laboratorul nostru si daca nu aveti o solutie ca Panda Cloud Antivirus cu cele mai recente tehnologii de protectie in timp real, ar dura prea mult timp pentru ca solutiile traditionale sa includa si noile semnaturi malware. In acest timp, utilizatorii raman neprotejati impotriva noilor amenintari”.

Despre Panda Security

Incepand cu anul 1990, misiunea PandaLabs a constat in detectarea si eliminarea noilor amenintari cat mai rapid posibil, oferind clientilor nostri un grad maxim de securitate. In acest scop, PandaLabs detine un sistem inovator care analizeaza si clasifica mii de mostre pe zi si ofera verdicte automat (malware sau goodware). Acest sistem sta la baza Collective Intelligence, noul model de securitate al Panda Security, care poate detecta chiar si software-ul malitios nedetectat de alte solutii de securitate.

In prezent, 99,4% din programele malitioase detectate de PandaLabs sunt analizate prin acest sistem. Acesta este completat de activitatea mai multor echipe, fiecare specializata intr-un tip de malware (virusi, viermi, troieni, spyware, phishing, spam, etc.), care lucreaza 24/7 pentru a asigura o acoperire globala.

Aceasta se traduce in solutii mai sigure, mai simple si mai prietenoase ca resurse pentru clienti.
Plată on-line securizată 100%