Protejați-vă confidențialitatea în Windows 10 cu Update-ul de aniversare

A sosit Actualizarea cu ocazia aniversarii Windows 10, marcand prima zi aniversara a "ultimului sistem de operare" Microsoft. Așa cum a promis, update-ul conține o serie de caracteristici noi, bug-uri reparate și îmbunătățiri.

Tinandu-se de promisiunea de a îmbunătăți securitatea și confidentialitatea, Microsoft a fost rapid in sublinierea progreselor din ambele domenii.

Folosind sistemul Biometric

Una dintre cele mai evidentiate caracteristici ale Windows 10 este Windows Hello - sistemul de conectare biometric de protecție. Dispozitivele compatibile vă permit să vă conectați la computer utilizând o amprentă digitală - sau o imagine a feței dumneavoastra folosind webcam-ul încorporat.

Aceste prevederi locale de securitate sunt incredibil de greu de corupt, reducând probabilitatea ca cineva sa poata sparge parola. Cea mai recentă actualizare isi doreste, de asemenea, sa îmbunătățiteasca viteza de conectare, astfel încât să puteți începe să utilizați computerul mai repede.

In spatele scenelor

Windows Defender, un scaner anti-virus construit direct în Windows, a primit, de asemenea, o anumită atenție. Acest instrument este destinat să protejeze împotriva amenințărilor software asupra confidențialitatii de pe Web, Cloud, sau din e-mail.

Windows 10 este, fără îndoială, mai sigur decât oricare dintre sistemele anterioare de operare Microsoft. Dar, in felul sau, Windows Defender nu poate oferi o protecție completă pentru PC-ul care rulează actualizarea de aniversare Windows 10. In ultimul test de laborator (Avtest.org, av-comparatives.org, ...), Defender rămâne printre ultimii antivirusi cu rate de detecție foarte mici.

Ceea ce înseamnă că aveți nevoie într-adevăr de un al doilea pachet de securitate complementar pentru a acoperi golurile.

Si cand se intampla ce-i mai rau?

Există întotdeauna riscul ca un virus nou-nout sa poata infecta computerul înainte ca cineva sa poata elibera un patch pentru a-l bloca. Cu toate noile variante de ransomware disponibile, s-ar putea ca fisierele dumneavoastra sa fie criptate inainte ca scannerul de antivirus sa detecteze vreo infectie.

Singura soluție în această situație (altele decât plata ransomware-ului) este de a restaura fișierele cu ajutorul backup-ului. Unele Ransomware sofisticate pot cripta, de asemenea, backup-ul Windows - deci o soluție add-on, cum ar fi funcția de backup Panda Antivirus poate ajuta.

Ce se intampla cu securitatea celorlalte device-uri pe care le folosim acasa?

Astăzi reprezinta un mare pericol sa uitam sa ne protejam restul device-urilor pe care le avem acasă, cum ar fi Mac, iMac, iPhone, dispozitive Adnroid. Windows nu oferă soluții de securitate multiplatformă, lucru obligatoriu in zia de azi pentru dispozitivele smart.

Solutiile antivirus Panda va pot ajuta in aceasta privinta !Plată on-line securizată 100%