Motorul antimalware al Panda Security a fost desemnat castigator in ultimul test de detectie al AV-comparatives.org

Bucuresti, 3 Februarie 2011

Cu o rata de detectie de 99,9%, Panda Antivirus Pro 2011, cu acelasi motor de detectie ca toate solutiile Panda Security, a castigat cea mai mare rata de detectie “Advanced +” acordata de catre prestigiosul laborator

estul a fost derulat in luna Decembrie, cand mai multe solutii de securitate au fost testate pe 82.036 mostre de PUPs (“Potentially Unwanted Applications”), o categorie care include spyware, adware si rogueware.

Panda Antivirus Pro 2011, produsul din gama de retail de la Panda Security –The Cloud Security Company–, a fost declarat castigator, cu cea mai mare rata de detectie “Advanced +” acordata in urma testului de scanare “la cerere” efectuat de av-comparatives.org. Acest test analizeaza rata de detectie a PUP (programe potentiale nedorite), o categorie care include spyware, adware si rogueware (antivirus fals).

Testul organizat de AV-comparatives.org, prestigiosul laborator de securitate independent, a alocat o serie de 82,036 mostre. Detectand 99.9% dintre amenintari, Panda a demonstrat cat de eficiente sunt produsele proprii impotriva acestor tipuri de amenintari.

Conform raportului Panda Security din 2010, “Programele Potentiale Nedorite” – reprezinta 11% din cele peste 20 de milioane amenintari care au aparut si au fost clasificate de Collective Intelligence (tehnologia proprietara Panda Security pentru detectie, analiza si dezinfectie malware) pe parcursul ultimului an. De fapt, 40% din toate programele antivirus false existente au fost create in 2010. Cu alte cuvinte, deoarece acest nou tip de amenintare a aparut pentru prima data cu patru ani in urma, Panda Security a clasificat un total de 5.651.786 exemple individuale de programe antivirus false, iar dintre acestea, 2.285.629 au aparut in perioada Ianuarie - Noiembrie 2010.

Produsul desemnat castigator, Panda Antivirus Pro 2011, face parte din gama de produse de retail de la Panda Security, iar motorul sau antimalware si rata de detectie se regasesc si in celelalte solutii. Tehnologia sa pentru detectarea si identificarea malwareului este cunoscuta de milioane de utilizatori care alcatuiesc comunitatea de Collective Intelligence, un sistem automat pentru detectarea, analizarea si clasificarea noilor amenintari in timp real.

Despre Panda Security

Incepand cu anul 1990, misiunea PandaLabs a constat in detectarea si eliminarea noilor amenintari cat mai rapid posibil, oferind clientilor nostri un grad maxim de securitate. In acest scop, PandaLabs detine un sistem inovator care analizeaza si clasifica mii de mostre pe zi si ofera verdicte automat (malware sau goodware). Acest sistem sta la baza Collective Intelligence, noul model de securitate al Panda Security, care poate detecta chiar si software-ul malitios nedetectat de alte solutii de securitate.

In prezent, 99,4% din programele malitioase detectate de PandaLabs sunt analizate prin acest sistem. Acesta este completat de activitatea mai multor echipe, fiecare specializata intr-un tip de malware (virusi, viermi, troieni, spyware, phishing, spam, etc.), care lucreaza 24/7 pentru a asigura o acoperire globala.

Aceasta se traduce in solutii mai sigure, mai simple si mai prietenoase ca resurse pentru clienti.
Plată on-line securizată 100%